Suplimentele alimentare sunt definite ca: produse alimentare destinate să suplimenteze dieta comună și care constituie o sursă concentrată de nutrienți, cum ar fi vitamine și minerale, sau alte substanțe cu efect nutrițional sau fiziologic cum ar fi acizi grași esențiali, fibre, extracte și preparate de origine vegetală, pre și probiotice, etc.
Pe lângă substanțele descrise mai sus, suplimentele alimentare conțin si unele ingrediente cunoscute cu numele de excipienți. Acestea sunt substanțe care se adaugă la produsul final în diverse scopuri, cum ar fi: menținerea caracteristicilor formulării, de exemplu, tablete suficient de compacte pentru a impiedica fărâmițarea, coloranți pentru un aspect plăcut, arome, antioxidanți, conservanți, agenți de emulsifiere, acoperire, încărcare.
Probabil puțini dintre voi v-ați pus vreodată problema prezenței acestora pentru că, v-ati axat pe ingredientul activ, adică aceea substanță cu efect benefic, terapeutic. Din păcate eficacitatea unui supliment alimentar poate fi modificată dramatic de prezența anumitor excipienți. De exemplu, dioxidului de titan, sau E171, este un colorant alb prezent în peste 60% din suplimentele alimentare. Prezența acestuia nu doar scade biodisponibilitatea substanței active dar, s-a dovedit științific, poate avea efect cancerigen, genotoxic, produce alterări metabolice și poate să compromită imunitatea. Este interzis în Germania, Franța.
În lumina acestor aspecte Eva Nutrition are grijă de sănătatea ta, alegând pentru tine doar acele suplimente care nu conțin astfel de aditivi. Suplimentele sub sigla Eva nutrition Selection au fost analizate cu mare grijă și îți sunt propuse doar acele forme cu mare biodisponibilitate și fără adaosuri periculoase.
Nutraceutica și nutraceuticele sunt concepte relativ noi, cuvântul Nutraceutica derivând din două cuvinte nutriție și faramaceutică. Acest termen a fost propus în anul 1989 de dr. Stephen DeFelice. Nutraceuticele desemnează o serie de substanțe/produse, extrase sau izolate din surse alimentare, care se folosesc în scopul prevenirii sau chiar tratării unor afecțiuni medicale. Un nutraceutic trebuie să aibă un efect fiziologic științific demonstrat. În această categorie putem aminti curcumina, epigallo catechin 3 galat, resveratrol, picnogenol, Indol3Carbinol, licopen, acid elagic, etc. Tot în această categorie intră și alimentele funcționale, cum ar fi iaurt îmbogătit cu steroli vegetali.
În secțiunea Suplimente și nutraceutice, vei găsi o gamă largă de suplimente și nutraceutice.
Piele, păr și unghii
mâncat compulsiv
managementul greutății
inflamație
imunitate
GASTROINTESTINAL
DETOXifiere
aparat respirator
aparat osteoartricular
aparat cardiovacular, dislipidemii, colesterol mărit
ONCOLOGIE
-
PIELE, PAR SI UNGHII6 Products
-
MÂNCAT COMPULSIV1 Product
-
MANAGEMENTUL GREUTATII8 Products
-
INFLAMATIE2 Products
-
IMUNITATE7 Products
-
GASTROINTESTINAL4 Products
-
DETOXIFIERE2 Products
-
APARAT RESPIRATOR1 Product
-
APARAT OSTEOARTRICULAR5 Products
-
APARAT CARDIOVACULAR. DISLIPIDEMII, COLESTEROL MARIT6 Products
Abonează-te la Newsletter pentru noutăți!
Ai întrebări? Nu ezita să ne contactezi! |CONTACT