TESTUL GENETIC ALOPECIAGENE®

480€

4 pași simpli pentru a începe călătoria NutriGENE DIET

PASUL 1

Comandă kitul pentru testarea
genetică.

PASUL 2

Folosiți cu ușurință tamponul de recoltare al salivei de acasă sau de oriunde v-ați afla.

PASUL 3

Trimiteți-l prin poștă sau curier la adresa laboratorului nostru.

PASUL 4

Veți primi rezultatul în 30 zile lucrătoare.

Alopecia (căderea părului)

Alopecia, căderea părului sau calviția, este o afecțiune dermatologică a foliculilor piloși. Este întâlnită atât la femei, cât și la bărbați și poate fi asociată cu existența anumitor factori ereditari, cu modificările hormonale specifice vârstei sau altor condiții fiziologice (de exemplu, sarcina) sau medicale, cu prezența unor boli sau cu unele tratamente. Alopecia caracterizează atât bărbații cât și femeile.

AlopeciaGENE® este un test care identifică variațiile genetice ale genelor ce codifică receptorul androgen (AR), ectodisplazina A (EDAR) și o regiune a cromozomului 20, care este puternic legată de chelie, modelul masculin, conform cercetărilor recente la nivelul genomului. Multe studii publicate efectuate pe mii de oameni au arătat că aceste variații genetice sunt asociate cu chelie și că screeningul genetic poate ajuta la identificarea persoanelor care au o probabilitate mai mare sau mai mică de cădere prematură a părului.

Există dovezi că receptorul de androgeni este foarte exprimat în foliculii cheliei, în comparaţie cu foliculii nebaldanţi de pe acelaşi scalp, gena AR, putând conferi până la 40% din riscul genetic total. Analizele statistice arată că asocierea markerilor în EDA2R şi AR par să fie rezultatul dezechilibrului legăturii. Localizarea AR pe cromozomul X şi semnalul puternic de asociere al EDA2R evidenţiază importanţa liniei materne în moştenirea alopeciei androgenetice. Aceste descoperiri subliniază importanţa genei receptorului androgenilor responsabili pentru riscul crescut de alopecie androgenetică la bărbaţi, fapt confirmat si in mai multe studii independente.

Testul AlopeciaGENE® iți va aduce informații despre predispoziția personală la căderea părului. Pe baza rezultatelor specialiștii noștri în dermatologie, farmacie, nutriție și cosmetologie îți vor furniza toate indicațiile necesare încetinirii procesului.

Pentru mai multe informatii descarca model raport

POȚI ÎNCERCA ȘI ALTE TESTE...

Testul
EVA DIET FIT

Testul
EVA AGING AND BEAUTY

Testul
EVA CARDIOMETABOLIC

Testul
MICROBIOTA INTESTINALĂ

Ai întrebări? Nu ezita să ne contactezi! |CONTACT

Abonează-te la Newsletter pentru noutăți!