FAQ

Ce este nutrigenetica

Nutrigenetica este știința care folosește moderne tehnologii genomice pentru a studia relația dintre gene, nutrienți și sănătate. În puține cuvinte, studiază felul în care genele noastre ne influențează dieta. Intoleranța la gluten, la lactoză sunt determinate genetic. Practic nutrigenetica ne ajută să înțelegem felul în care genele noastre ne influențează dieta.

Ce este nutrigenomica 

Este știința care foloseste moderne tehnologii genomice pentru a studia felul în care compușii activi din alimente pot influența expresia genelor noastre. Nu putem modifica genele, dar prin acțiuni țintete, alimente, suplimente alimentare, medicamente, putem modifica expresia genelor noastre, un fel de Off ON. 

Cît de des ar trebui să fac testul genetic

Testul genetic se face o singură dată în viață. Poți alege din ofertă tipul de test care te interesează.

Dacă dorești mai multe teste, pune-le în coș, putem folosi aceeași probă ADN pentru mai multe teste din oferta noastră.

În cât timp voi avea rezultatele

Din momentul în care proba ta a ajuns la laborator, rezulatul va fi disponibil în contul tău după 15 zile. 

Testul are la bază evidențe științifice?

Toate testele noastre analizează gene pentru care există numeroase lucrări științifice  publicate în prestigioase reviste si comitetul nostru știintific este reprezentat de specialiști cu o vastă activitate în domeniu.

Ar putea rezultatele mele să fie rele

Testele analizează anumite variații din anumite gene, sunt teste predictive, nu de diagnostic. Pe baza rezultatului vei primi informații dietologice adaptate profilului tău genetic și dieteticienii noștri vor putea să îți croiască, la cerere, dieta pe măsura ADN ul tău.

Cât timp ar trebui să urmez indicațiile din testul genetic.

Rezultatele testelor nu sunt destinate să formeze o dietă pe termen scurt. Informațiile furnizate în raport combinate cu planul nutrițional creat de dietetician, îți vor oferi soluții care vor trebui să devină un stil de viață. 

În ce limbă sunt disponibile rapoartele

Rapoartele testării genetice sunt disponibile în limbile engleză, română și italiană.

Ce se întâmplă cu ADN ul și datele mele

Toate informațiile furnizate de persoana/persoanele care urmează să fie testate vor fi păstrate în cea mai strictă siguranță și numai atâta timp cât este necesar pentru efectuarea adecvată a testului și raportarea rezultatelor. Respectăm o politică strictă de protecție a datelor, suntem conformi cu GDPR, astfel încât poti fi sigur că datele tale sunt siguranță. Testăm doar gene relevante pentru testul (testele) solicitate și distrugem tampoanele rămase după patru săptămâni, ADN extras după șase luni și toate celelalte date după un an, dacă nu solicitați altfel. Rezultatele tale  sunt stocate sub un ID anonimizat pentru a crea rapoartele.

Le ce vârstă se poate face testul

Testul se poate face la orice vârstă

Cine poate să facă testul

Oricine dorește să afle mai multe despre sănătate,  potențialul personal. Indiferent dacă doresti să  optimizezi performanța sportiva, să pierzi în greutate sau doar să fii  mai sănătos, ADN-ul tău deține informații vitale despre cum să faci asta în mod optim.

În conformitate cu legislația UE, nu vom testa pe nimeni sub 18 ani, fără acordul expres al unei persoane cu răspundere parentală legală, cum ar fi mama, tata.

Abonează-te la Newsletter pentru noutăți!