Pachetul CANCER

120€

O nutriție adecvată și un stil de viață sănătos ajută la prevenirea apariției tumorilor și sunt, de asemenea, importante pentru persoanele care au fost diagnosticate cu cancer, deoarece o alimentație corespunzătoare poate ajuta la ameliorarea simptomelor cauzate de boală și efectele secundare ale tratamentelor.

Dar care este nutriția adecvată pentru pacientul cu cancer? În multe cazuri, alterarea metabolismului, cauzată de boală și efectele secundare ale tratamentelor de chimioterapie și radioterapie (greață, stomatită, alterarea gustului și mirosului, etc) nu favorizează un aport alimentar corect ducând la malnutriție care reprezintă o epuizare a rezervelor energetice, proteice, ale organismului. La pacientul oncologic, malnutriția nediagnosticată serios și la timp poate să compromită bunul mers al terapiilor antitumorale și prognosticul final. În formele sale severe, malnutriția proteic-calorică trebuie considerată o adevărată boală care este asociată cu tumora și afectează semnificativ prognosticul acesteia, atât de mult, încât 20% dintre pacienții cu cancer decedează din probleme strict dependente de pierderea în greutate și nu din motive specifice tumorii.

Este demonstrat științific că într-o anume proporție malnutriția poate fi prevenită și reversibilă cu un adecvat suport nutrițional. Dieta personalizată în cancer, precum și o serie de suplimente alimentare, au o valoare deosebită având în vedere că starea nutrițională poate influența durata bolii, răspunsul la tratamente medicamentoase, mortalitate.

O problemă frecventă la pacientul oncologic este sarcopenia.
SARCOPENIA CANCERULUI este o formă particulară, tipică a bolnavului de cancer, chiar tânăr, care apare mai ales dacă boala afectează aparatul digestiv (esofag, stomac, pancreas) și zona gâtului, capului. La acești pacienți, de fapt, scăderea în greutate este mai relevantă atât datorită tulburărilor digestive, cât și simptomelor care afectează alimentația, precum și modificărilor metabolice induse de boala în sine: creșterea citokinelor inflamatorii, proteolizei (adică degradarea masei musculare) și lipolizei (adică degradarea masei grase). În aceste situații se întâmplă adesea ca pacienții să fie sarcopenici deja în momentul diagnosticării. Într-adevăr, adesea ajung la diagnostic tocmai pentru că au pierdut în greutate, sunt obosiți și caută cauza acestei deteriorări. De fapt, mai mult de 80% dintre pacienții cu cancer de pancreas sau stomac raportează o pierdere semnificativă în greutate la diagnostic. În cancerul de colon, esofag și gât, incidența sarcopeniei este de 50-60%.
Boala oncologică în sine favorizează o stare catabolică a organismului, adică este asociată cu o creștere a consumului de energie.

Daca doresti o dieta adaptata tipului tau de cancer dieteticienii nostri te pot ajuta.
Completeaza formularul ca sa stim cu ce tip de cancer ai fost diagnosticat, incarca scrisorile medicale si trimite-le pe adresa noastra de email: info@eva precisionnutrition.

Vei fi contactat in cel mai scurt timp de un specialist.

Descarca si completeaza chestionarul:

Ai întrebări? Nu ezita să ne contactezi! |CONTACT

Abonează-te la Newsletter pentru noutăți!