Test Microbiota intestinala

560€

4 pași simpli pentru a începe călătoria NutriGENE DIET

PASUL 1

Comandă kitul pentru testarea
genetică.

PASUL 2

Folosiți cu ușurință tamponul de recoltare al salivei de acasă sau de oriunde v-ați afla.

PASUL 3

Trimiteți-l prin poștă sau curier la adresa laboratorului nostru.

PASUL 4

Veți primi rezultatul în 30 zile lucrătoare.

Microbiota colonului reprezintă totalitatea bacteriilor rezidente în intestin și care au o relație simbiotică cu organismul nostru.

Microbiota nativă, rezidentă, este dobândită în primul an de viață și este o combinație unică pentru fiecare individ, precum amprenta digitală. Microbiota tranzitorie colonizează intermitent intestinul și este formată din microorganisme potențial patogene și nepatogene.

Modificările calitative și cantitative ale microbiotei colonului, ale activității sale metabolice și ale distribuției acesteia poartă numele de disbioză intestinală. Acest dezechilibru este implicat în apariția unor tulburări digestive (boli inflamatorii intestinale, patologii biliare, maldigestie, etc.), dar și a unor boli sistemice precum obezitate, sindrom metabolic, boli cardiovasculare și vasculare periferice, astm bronșic și atopii, tulburări neurologice, alterarea capacității de metabolizare a unor medicamente.

Screeningul implică investigarea unei serii de filum-uri bacteriene și fungice capabile să influențeze compoziția și echilibrul microbiotei intestinale, corelându-le cu principalele funcții fiziologice ale gazdei și identificând și caracterizând orice situații de disbioză intestinală.

Testul este foarte util în scopuri preventive, dar și la subiecții la care au apărut deja anumite probleme, precum și la pacienții în anumite stadii ale vieții, cum ar fi sarcina, alăptarea, menopauză, copilărie și îmbătrânire, pentru a aborda un plan alimentar specific și / sau o abordare terapeutică.

Analiza efectuată pornește de la prelevarea de probe fecale și se bazează pe evaluarea moleculară a microbiomului intestinal prin secvențierea genelor cu tehnologia Next Generation Sequencing (NGS), care permite obținerea compoziției microbiomului unui individ și identificarea oricăror modificări la nivelul componentelor sale.

 Testul se axeaza pe:

  • Analiza nivelului de variabilitate și disbioză a microbiotei.
  • Comparația grupurilor bacteriene cu martori sănătoși.
  • Verificarea bacteriilor patogene.
  • Estimarea metabolismului bacterian benefic și patologic.
  • Estimarea capacitatii de fermentare bacteriana.
  • Estimarea activității de biosinteză a vitaminelor.
  • Predicția funcțiilor sistemice (protecție împotriva infecțiilor, risc de permeabilitate intestinală, risc de apariție a bolilor sistemice).
  • Comentariu personalizat de la biologul molecular și nutriționist.

 

Raportul testului de microbiota este rezultatul anilor de colectare de date și de studiu al corelațiilor dintre microbiota intestinală și stilul de viață.

Raportul conține numeroase descrieri ale analizei pentru a-l face accesibil chiar și „neprofesioniștilor”, totuși vă recomandăm să NU faceți NICIODATĂ modificări DRASTICE in dieta dumneavoastră dacă nu sunteți urmărit de specialiști în sănătate, precum medici sau nutriționiști.

Recomandări generale

Intrerupeți tratamentul cu corticoizi, antibiotice și antihistaminice cu 20 de zile înainte de recoltarea probei. Dacă sunteți în timpul unei cure de radioterapie sau chimioterapie, vă recomandăm să asteptați 4 săptămâni după terminarea curei pentru recoltarea probei.

Pentru mai multe informatii descarca model raport

POȚI ÎNCERCA ȘI ALTE TESTE...

Testul
EVA DIET FIT

Testul
EVA AGING AND BEAUTY

Testul
EVA CARDIOMETABOLIC

Testul
MICROBIOTA INTESTINALĂ

Ai întrebări? Nu ezita să ne contactezi! |CONTACT

Abonează-te la Newsletter pentru noutăți!