TESTELE GENETICE

Astăzi este foarte clar și acceptat că riscul de apariție a unei boli depinde de interacțiunea între individ, mediu și susceptibilitatea personală. Trebuie să conștientizăm faptul că moștenirea genetică joacă un rol important în apariția unor afecțiuni, dar acum, datorită noilor tehnologii și a rezultatelor multiplelor cercetări în domeniu, putem găsi soluții eficiente pentru fiecare organism în parte.

Testul genetic se efectuează o singură dată în viață și poate contribui la reducerea sau prevenirea apariției unor patologii, ajutând astfel la menținerea unei stări de sănătate optime pe termen lung.

Este posibil să testăm persoane asimptomatice pentru a identifica riscul genetic și în felul acesta, în caz de risc elevat, să luăm măsurile preventive necesare înainte de apariţia simptomelor. În același timp, indivizii pe care îi suspectăm ca fiind afectați de o patologie ereditară, pot fi testați pentru confirmarea acesteia.
Interesul pentru componenta genetică a susceptiblității la boli complexe a devenit foarte important în medicina modernă. Au fost puse în evidență rolurile unor mutații comune, dar care asociate între ele sau combinate cu anumite componente ambientale specifice, pot crește semnificativ riscul de a dezvolta patologii difuze.
Este important să subliniem faptul că aceste teste sunt de susceptibilitate și ele nu prezic apariţia unei boli, de aceea trebuiesc evaluate foarte atent de către specialistul în genetică în colaborare cu medicul specializat al individului.
O mare importanță o are interpretarea statistică a unui rezultat. De exemplu, risc crescut de 30% în cazul unei patologii rare reprezintă un număr mic, în timp ce 30% în cazul unei patologii foarte difuze reprezintă un număr mare.
Testele genetice reprezintă un instrument știintific de mare valoare în medicina preventivă.
Atenție, testul genetic nu ne spune când ne vom îmbolnăvi, dar ne furnizează infomații prețioase asupra susceptiblității personale spre anumite patologii, permițăndu-ne astfel să acționăm în timp util.
Prin intermediul testarii genetuce putem afla daca suntem ereditar predispusi la cancer, Alzheimer, Parkinson, autism și multe alte patologii care trezesc sentimente de spaimă și îngrijorare.

TESTELE NOASTRE

Testul
EVA DIET PLUS

Testul
EVA DIET FIT

Testul
EVA AGING AND BEAUTY

Testul
EVA CARDIOMETABOLIC

Testul
SYMBYOGUT

Ai întrebări? Nu ezita să ne contactezi! |CONTACT

Abonează-te la Newsletter pentru noutăți!